Koláč pórkový s taveným sýrem

Použité suroviny:

350 g listového těsta
270 g taveného sýra Blaťácké zlato
200 g pórku
5 vajec
50 ml Jihočeské smetany
sůl, pepř, oregano
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy

Jak recept připravit:

Koláčovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Listové těsto vyválejte na plát o síle 5 mm a vložte jej
do formy tak, aby po stranách trochu přečnívalo. Důležité je těsto na dně několikrát propíchnout, třeba
vidličkou či špičkou nože.
Na těsto vyskládejte na půlkolečka pokrájený pórek a posypte oreganem.
Do kastrůlku dejte smetanu, tavené Blaťácké zlato a za stálého míchání nechte rozpustit. Pak osolte,
opepřete a přidejte rozkvedlané vejce. Připravenou náplň nalijte na těsto a pečte na 170 °C zhruba 45 minut.