Chřestová pizza

INGREDIENCE

Těsto:
250 g hladké pšeničné mouky
1/2 kostky kvasnic (21 g)
1/2 lžičky cukru
5 PL olivového oleje, sůl Obloha: 50 g pórku 300 g listového špenátu jemná mořská sůl, pepř 800 g bílého chřestu 1 PL másla Cukr 1-2 červené feferonky 1 svazek petrželky 1 stroužek česneku 100 g parmezánu 250 g mozzarelly 200 g čerstvého sýra 200 g crème fraîche 5 PL olivového oleje

POSTUP
Část mouky dáme do mísy, kterou smícháme s kvasnicemi rozpuštěnými v 1/8 l vlažné vody - vznikne řídká kaše. Mísu přikryjeme vlhkou utěrkou a těsto necháme 15 minut kynout. Přidáme olivový olej, 1 lžička soli, zapracujeme zbylou mouku a mixérem vymícháme alespoň 5 minut, až vznikne lesklé a elastické těsto. Přikryjeme a necháme na teplém místě 45 minut kynout. Těsto ještě jednou krátce prohněteme, vyválíme na plechu do tloušťky 1/2 cm a necháme znovu 20 minut kynout.
Umytý pórek a špenát blanšírujeme ve vroucí vodě 10 sekund, opláchneme studenou vodou a dobře vymačkáme. Směs špenátu a pórku nahrubo nasekáme a ochutíme mořskou solí a pepřem. Oloupaný chřest nakrájíme na 1/2 cm plátky, který podusíme 2-3 minuty v pánvi na másle. Ochutíme mořskou solí, pepřem a cukrem. Smícháme čerstvý sýr, crème fraîche, nastrouhaný parmezán a 3 PL olivového oleje. Přidáme jemně nasekaný česnek, feferonku nakrájenou na kostičky a nasekanou petrželku. Promícháme a krém ochutíme solí a pepřem. Polovinu krému natřeme na těsto, navrch poklademe chřest, špenát, plátky mozzarelly a lžičkou rozetřeme i zbytek čerstvého sýra. Pizzu pečeme v troubě 30-35 minut (horký vzduch 180 ° C, 2. úroveň odspodu). Hotovou pizzu vyjmeme z trouby, pokapeme zbylým olivovým olejem a podáváme.