Chlebové těsto s masem a gorgonzolou
Chlebové těsto s masem a gorgonzolou
Potřebujeme:
200 g pečeného telecího masa, 150 g plísňového sýru Gorgonzola, 4 rajčata, 100 g hroznů, 100 g čekanky, 1 cibule, tuk na vymazání plechu, chlebové těsto, 1 PL tymiánu, 1 ČL nasekané oregano, svazek pažitky, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Studené pečené maso nakrájejte na kostičky a cibuli nadrobno. Rajčata oloupejte, zbavte jadérek a nakrájejte na kostičky. Hrozny rozpulte a odjadýrkujte. Čekanku opláchněte a nakrájejte na proužky. Všechny přísady dejte do mísy a opatrně promíchejte. Potom osolte a okořeňte tymiánem, nasekaným oregánem a pepřem. Promíchejte nakrájenou pažitku a sýr. Chlebové těsto vyválejte na pomoučené desce a rozdělte na 4 části. Na kusy těsta rovnoměrně rozložte nádivku, těsto přeneste a okraje dobře přitlačte. Dejte na vymazaný plech, vložte do trouby předehřáté na 200 ° C a pečte asi 20 minut. Vyndejte a ihned podávejte.