Upečená jablka s perníkovou náplní
Použité suroviny:
2 lžíce rumu | 4 jablka | perník na strouhání | 20 g másla | 1 vanilk. cukr | špetka soli
Jak recept připravit:
Máslo necháme změknout. Jablka necháme neoloupaná, celá, zbavíme je jadřinců tak, že jablko neprorazíme
až na druhou stranu.
Vršek jablka seřízneme, aby byla zkosená. Dužinu uchováme a nakrájíme na drobné kousky. Perník nakrájíme
na plátky a 3 plátky nastrouháme.
Přidáme k dužině spolu s rumem, vanilkovým cukrem a máslem a dobře promícháme. Jablka touto směsí
naplníme a dáme do zapékací misky vymazané máslem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 45 minut na 180 °C. Podáváme teplé.