Tvarohové knedlíky nadýchané
Použité suroviny:
250 g Jihočeského tučného tvarohu (v kostce)
1 vejce
250 g hrubé mouky
asi 120 ml Jihočeského mléka
1/2 lžičky prášku do pečiva
sůl
asi 300 g ovoce na naplnění
Jak recept připravit:
Do misky nasypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme vejce, tvaroh a zhruba dvě třetiny mléka. Zpracujeme
na tvárné těsto. Pokud je příliš suché, postupně přilijeme zbývající mléko.
Těsto rozválíme na plát, rozkrájíme na čtverce a knedlíky naplníme ovocem. Dáváme pozor, aby ovoce nikde
nevykukovalo a nedostala se k němu voda.
Knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme 5-7 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody cedníkem,
propíchneme vidličkou, aby unikla pára a horké dáme na talíř.
K přípravě lze použít i měkký tvaroh ve vaničce, ale do těsta přidáme asi dvě lžíce mouky.
Použijeme-li k plnění zmrazené ovoce, třeba jahody, bude doba varu asi o 2 minuty delší.