Ovocné plněné knedlíky
Použité suroviny:
1/2 kg hrubé mouky
1/2 kg hladké mouky
droždí
špetka soli 450 ml vlažné vody
2 lžičky cukru
vejce švestky, meruňky, jahody, borůvky
Jak recept připravit:
Do vlažné vody dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Prosijeme mouku, přidáme vejce,
špetku soli a kvásek. Vypracujeme těsto, které ještě necháme aspoň půl hodiny kynout na teplém místě. Po
vykynutí ho rozdělíme na stejné kousky, do kterých zabalíme ovoce (pečlivě, aby tam nebyly otvory). Knedlíky
ještě necháme kynout a dáme vařit dostatečné množství vody do většího hrnce. Knedlíky dáváme do vroucí vody a
vaříme asi 10–12 minut. Po vyjmutí z vody je propíchneme vidličkou.