Medové ovoce
Použité suroviny:
200 g jahod
2 kiwi
1 ananas
2 hrušky
2 jablka
3 broskve
dle potřeby: mátové lístky
2 lžíce medu
z půlky citronu šťávu
1 lžíci rumu
Jak recept připravit:
Ananas očistěte a nakrájejte. Ostatní ovoce umyjte a rozpulte. Z jablek a z hrušek odstraňte jádřince a
broskve vypeckujte. Mátové lístky opláchněte, část odložte na stranu a ostatní nasekejte. Zalijte je medem,
citronovou šťávou, rumem a promíchejte. Když je omáčka hustá, přidejte citronovou šťávu, podle chuti i med.
Ovoce potřete medovou směsí, vyrovnejte na grilovací tác a ten přemístěte na gril. Pečte 20 minut a průběžně
obracejte a potírejte omáčkou.