Kávový krém se smaženým ovocem

Vyprážené ovoce s kávovým krémem.Ingredience na 4 porce:

15 g droždí
50 g moučkového cukru
140 ml mléka
3 vejce
280 g hladké mouky
200 ml bílého nebo růžového vína
olej na smažení
1 ananas
2 jablka
2 hrušky
100 g bílé čokolády
350 ml smetany ke šlehání
3 PL instantní kávy
1/2 balíčku vanilkového pudinku

Postup:
V polovině smetany na šlehání rozpustíme bílou čokoládu a necháme zcela vychladnout. Z druhé poloviny smetany a ze Zlatého klasu a kávy uvaříme hustý pudink a také necháme vychladnout. Smetanu s bílou čokoládou necháme v lednici alespoň 3 hodiny a pak ji vyšleháme dotuha. Vychladlý pudink prošleháme tak, aby v něm nebyly hrudky a pak do něj jemně zapracujeme i vyšlehanou smetanu. Kávový krém skladujeme až do podávání v chladničce.
Droždí rozmícháme v 50 ml vlažného mléka s trochou cukru. Vejce vyšleháme s mlékem, rozmíchaným droždím, přidáme mouku, víno, i cukr a na teplém místě necháme 20 minut stát.
Ovoce očistíme, podle potřeby zbavíme jádřinců, jablka a ananas nakrájíme na silnější kolečka, hrušku na silnější plátky. Ve fritéze nebo ve vyšším hrnci rozehřejeme olej, ovoce postupně namáčíme do připraveného těstíčka a smažíme v oleji asi 2 až 3 minuty z každé strany.
Smažené ovoce osušíme na papírové utěrce od přebytečného tuku a podáváme s vychlazeným kávovým krémem.
Čas přípravy: 60 minut a čas na kynutí těstíčka a chlazení smetany.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus