Ve sladkokyselém nálevu okurky
Použité suroviny:
okurky
kopr
cibule
česnek - 2 stroužky
mrkev
pálivá paprička
bobkový list
ocet
konzervační přípravek DEKO
list křenu
Jak recept připravit:
1. Okurky namočíme na 3 hod. a řádně umejeme, do 4 litrové sklenice vložíme na dno nakrájenou mrkev,
nakrájenou cibuli, 1 stroužek česneku rozříznutý na polovinu, snítku kopru, list křenu a 1 palivou papričku.
2. Naplníme okurkami a prokládáme nakrájenou mrkví a cibulí. Povrch pokryjeme plátky cibule, dva plátky
stroužku česneku a list křenu.
3. Nálev připravíme dle návodu na obalu, osladíme 25 ks sladidla (možno 130 g cukru) přidáme bobkový list
a ještě horkým nálevem naplněnou sklenici zalejem a uzavřeme víčkem a řádně uzavřeme, lahví zatřepeme tak aby
se povrch víčka namočil - lépe přilne a necháme pozvolna vychladnout.
4. Proleželé jsou okurky cca za 4 týdny - skladujeme v chladu a temnu. Po otevření je určeno pro brzkou
spotřebu