Rajčatová omáčka s polentou
Budeme potřebovat:
polentu
sůl
rajčatovou omáčkou
parmezán
Postup:
Příprava základní polenty je jednoduchá. Do vroucí vody přidáme na jeden litr vody malou lžičku soli a asi 300 gramů polenty. Pomalu vaříme a mícháme dokud Plenty nenabude konzistenci husté kaše. Polentu vylijeme na dřevěnou desku (můžeme použít desku na hnětení těsta) a necháme ztuhnout. Ztuhlou polentu můžeme krájet nitkou. Pokud se dá tak si nakrájíme si přibližně půl centimetru silné plátky. Při tomto vaření se mi podařila řidší polenta, což ale nemusí být nutně problém. Na dno zapékací misky si dáme rajčatovou masovou omáčku. Jde o stejnou omáčku kterou jsme si už připravovali do lasagní v receptu Cannelloni s rajčatově masovou omáčkou . Na vrstvu rajčatové omáčky dáme vrstvu polenty (vrstvy plátků polenty). A pokračujeme opět vrstvou rajčatové omáčky. Pokud chceme můžeme pokračovat další vrstvu polenty a všechno ukončit vrstvou rajčatové omáčky. Povrch posypeme vrstvou nastrouhaného parmazánu. Alternativní můžete povrch pokrýt vrstvou plátky sýra, například eidamu a až tuto vrstvu pokrýt parmazánem. A dáme zapéct stejně jako například lasagne. Zapékáme přibližně 20 minut. Podáváme například na lůžku ze salátových listů. Červená a žlutá se se zelenou salátových listů vhodně doplňuje. Dobrou chuť.