Obložený zapečený chlebíček

Použité suroviny:

1 bochník chleba (já použila 1/2 Šumavy), máslo (asi tak 125g), 4 stroužky česneku, sůl, pepř, salámek (
je jedno jestli měkký a nebo suchý), tvrdý sýr, vajíčko, cibule a zelenina podle chuti (já používám rajčata a
papriku)

Jak recept připravit:

Chléb rozdělte na tenké plátky, asi tak 1,5cm, co nejvíc dolů, ale chlebík neproříznout, musí zůstat
pohromadě. Na másle orestujte česnek a přidejte sůl, pepř a poté nechte vychladnout. Když máslo s česnekem
vychladne, potřete z obou stran všechny krajíce. Poté mezi krajíce naskládejte vše co máte připravené a co
Vám šmakuje. Sýr můžete dát na plátky, já ho vždy nastrouhám a smíchám s vajíčkem, máme to tak radši, sýr se
tahle všude lépe dostane a nádherně se vypeče, vajíčko podle množství sýru, někdy dám i dvě (ale také nemusí
být vůbec). Povrch chlebíku potřu ještě směsí másla s česnekem.
Poté chlebík zabalíme do alobalu, dáme na plech a šup s ním do trouby. Pečeme tak na 200 asi 20 minut,
poté chlebík rozbalíme a ještě dopečeme

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus