Karbanátky s párků

Použité suroviny:

150 g tvrdého sýra (cihla, gouda apod.), 2 nožičky libereckých či podobných párků, 2-3 vejce, strouhanku,
petrželku a olej na smažení

Jak recept připravit:

Párky a sýr nastrouháme na struhadle nahrubo - tak, aby suroviny byly cca 1:1 (množství dle počtu
strávníků). Přidáme 2-3 celá vejce - opět dle množství směsi a nadrobno nakrájenou petrželku. Směs promícháme
a trošku zaprášíme strouhankou. Nakonec v ruce děláme karbanátky, které pak celé obalíme ve strouhance.
Karbanátky se už nemusí nikterak dochucovat - nepřidávám sůl, ani pepř. Smažíme je klasicky na pánvi na
oleji. Jako příloha se hodí nejvíce bramborová kaše, nebo brambory.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus