Pomazánka a la humr z filé
Použité suroviny:
400 g mraženého filé
150-200 g majolky
1 malá cibule
trocha mleté papriky na obarvení
sůl
pár kapek citronové šťávy
Jak recept připravit:
Rozmrazené filé uvaříme (nejlépe v mikrovlnce), nebo jen na pařáčku, - přímo ve vodě se dá vařit, máme-li
filé v celku /v dnešní době není takřka k dostání/. Uvařené filé rozmačkáme vidličkou, případné kostičky
vyjmeme. Necháme vychladnout, poté vmícháme majolku, obarvíme mletou paprikou a podle chuti osolíme, popř.
dle chuti přidáme citronovou šťávu. Podáváme s bílým pečivem.
Při výrobě chlebíčků nemažeme pomazánku nožem, nýbrž z lehka vidličkou, aby pomazánka nebyla uhlazená,
nevypadá to hezky. Zdobíme plátkem citrónu a petrželkou a čerstvou kapií.