Ze zelených fazolových lusků polévka

Klasická jarní polévka v české kuchyni připravena z čerstvé zeleniny s vůní a vitamíny jara.

Ingredience:

  • 100 g mladých Fazolková lusků
  • 1 ½ l vody
  • 40 g masti
  • 40 g hladké mouky
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce mleté ​​červené papriky
  • mletý pepř
  • sůl
  • pažitka

Příprava:
Lusky mladé fazolky očistíme od vláken, pokrájíme na menší kousky a omyjeme. Potom je vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Z masti a mouky připravíme růžovou jíšku, přidáme nastrouhanou cibuli, kterou osmažíme. Přimícháme i mletou červenou papriku, pepř a jíšku vložíme do polévky. Osolíme a povaříme. Do hotové přidáme ještě pokrájenou pažitku.