Z kuřecích křídel polévka
Použité suroviny:
80 g Jihočeského másla
2 lžíce hladké mouky
500 g kuřecích křídel
dle chuti: sůl
100 g mraženého hrášku
100 g karotky
1 lžíce polévkového koření
1/2 lžičky vegety
2 naťové cibulky
110 g uvařených těstovin
Jak recept připravit:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme zchladnout. Kuřecí křídla vložíme do studené osolené
vody a uvaříme doměkka. Pak křídla vyjmeme a vývar přecedíme přes husté síto do jiného hrnce. Vývar přivedeme
k varu, metličkou všleháme jíšku a dobře promícháme. Přisypeme hrášek, nakrájenou karotku a na mírném ohni
povaříme. Maso z křídel obereme, rozkrájíme na kousky a vložíme do vývaru. Společně povaříme zhruba 20 minut.
Polévku ochutíme polévkovým kořením a vegetou, pak přidáme kolečka cibule a těstoviny.