Z kuřecích drůbků polévka

Použité suroviny:

250 g kuřecích drůbků
400 g kyselých jablek
100 ml mléka
4 lžičky hrubé mouky
2 lžičky krystalového cukru
2 lžičky strouhané citronové kůry
z poloviny citronu šťáva
dle chuti: pepř a vegeta

Jak recept připravit:

Kuřecí drůbky důkladně omyjte a dejte vařit do 1,5 l vody ochucené vegetou. Jablka oloupejte, rozpulte,
zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Přidejte je k poloměkkému masu a vývar ochuťte citronovou kůrou.
Když jsou maso i jablka dostatečně měkká, polévku zahustěte mlékem, ve kterém jste rozmíchali mouku. Nechte
ji převařit. Hotovou horkou polévku dochuťte cukrem, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s chlebem.