Z králíka polévka

Použité suroviny:

předek z králíka i s hlavou
2 mrkve
kousek celeru
1 petržel
větvička libečku
celerová nať
4 kuličky nového koření
5 kuliček celého pepře
1 až 2 lžičky soli
2-3 stroužky česneku
1 malá cibule
voda
nudle nebo drobení
játrové knedlíčky
čerstvá sekaná pažitka na ozdobu

Jak recept připravit:

Předek králíka omyjeme(přední běhy můžeme použít na pečení),dáme do hrnce,přidáme kousek
celeru,oškrábanou očištěnou mrkev a peržel,nové koření,pepř,sůl,cibulku rozkrojenou na polovinu,celý oloupaný
česnek,libeček,celerovou nať,zalijeme studenou vodou a vaříme nejlépe v tlakovém hrnci.
Až je králík a zelenina měkká,polévku zcedíme,nakrájíme mrkev,vrátíme ji do polévky a znovu uvedeme do
varu,zavaříme do ní knedlíčky a nakonec nudle či drobení.
Polévku servírujeme posypanou krájenou pažitkou.