Vandrácká bramboračka

Ingredience:
400 g hovězího masa
sůl  mletý kmín 
2 lžičky mleté ​​červené papriky 
mletý pepř 
400 g brambor  
2 cibule  
2 zelené papriky  
2 zralé rajčata  
zelená petrželka


Příprava:
Omyté maso nakrájíme na kostičky a dáme vařit do 1 a ½ litru vody. Přidáme mletý kmín, mletou červenou papriku, pepř i sůl a pomalu vaříme, dokud maso nezačne měknout. Potom přidáme nadrobno posekanou cibuli a očištěné nudle pokrájené papriky a rajčata. Nakonec očištěné na kostky rozkrájené brambory. Vaříme vše do měkka před závěrem do polévky ještě nasypeme posekanou petrželku a necháme chvíli vřít. Tuto polévku můžeme uvařit doma, ale i na starém sporáku na chatě či v kotlíku nad ohništěm.