Václavková polévka

Použité suroviny:

50 dkg hub václavek, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, kostka masoxu, 1
lžička majoránky, 1 lžička mleté papriky, špetka pepře mletého, špetka houbového koření, 1/2 lžičky
polévkového koření

Jak recept připravit:

Václavky očistíme a omyjeme, nakrájíme na větší kousky, vložíme do hrnce s vodou a vaříme téměř do měkka
asi 30 minut, vodu slijeme a houby necháme okapat. Mezitím v jiném hrnci na rozehřátém oleji osmahneme drobně
nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a za stálého míchání přidáme sladkou mletou papriku, zalijeme
přiměřeným množstvím vody, vložíme masox, majoránku, rozetřený česnek, houbové koření, pepř mletý a
připravené václavky a vše vaříme.