Slepičí polévka podle Maďarů

Silný masový vývar, který můžeme ochutit i pálivou mletou červenou paprikou, pokud máme rádi ostřejší jídla.

Ingredience:

polovina menší slepice 
250 g hovězího masa 
1 hovězí kost 
200 g míchané kořenové zeleniny  
2 listy hlávkového zelí 
1 zelená paprika 
80 g čerstvých hub
1 rajče 
polovina menšího květáku    
80 g zeleného hrášku  
5 Fazolková lusků  
1 cibule  
mletá červená paprika   
celý pepř  
sůl
pažitka

Příprava:
Očištěnou slepici, hovězí maso a kost dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a zakryté pokličkou pomalu vaříme, dokud nezačne voda vřít. Po hodině přidáme očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu, zelné listy, květák, hrášek, houby, Fazolková lusky, rajče, očištěnou cibuli a papriku. Ochutíme mletou červenou paprikou, pepřem a solí a vaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne. Polévku pak přecedíme a maso pokrájíme na kousky. Polévku podáváme s nudlemi, kousky masa a sekanou pažitkou.