Polévka z žebírek uzených

Použité suroviny:

6 hrnků vody, 2 menší kusy uzených žebírek, 1 hrnek kysaného zelí, 1/2 hrnku smetany nebo mléka, 1 lžíce
tuku, 1 lžíce hladké mouky, 4 brambory, 1 stroužek česneku, pepř, sůl.

Jak recept připravit:

Žebírka důkladně omyjeme, krátce je povaříme, pak vodu slijeme, znovu zalijeme 4 hrnky vody a vaříme, až
je maso měkké. Vývar přecedíme, maso obereme z kostí a do vývaru dáme vařit oloupané a na kostky nakrájené
brambory. Když jsou brambory poloměkké, přidáme do polévky pokrájené zelí, česnek utřený se solí a jíšku
umíchanou z tuku, hladké mouky a zředěnou smetanou nebo mlékem. Polévku krátce povaříme, vmícháme maso obrané
z kostí a dochutíme pepřem a solí.