Polévka z vnitřností

Použité suroviny:

1 kg plící, 3 l vody, 2 mrkve, 1 celer, 1 cibule, 1 lžička pepře, 1 lžička nového koření, 4 bobkové
listy, 1 lžička soli, 100 ml acidofilního mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce

Jak recept připravit:

Dobře omyté plíce dáme vařit do studené osolené vody spolu s očištěnoou celou zeleninou a kořením. Zvolna
vaříme. Když je vše měkké, necháme vychladnout. Vývar scedíme a zavaříme do něho acidofilní mléko rozšlehané
s moukou a alespoň 10 minut vaříme. Mezitím nakrájíme plíce na nudličky, vložíme do polévky a znovu povaříme.
Eventuelně dosolíme. Nakonec nakrájíme nadrobno zeleninu a vložíme do polévky. Vidličkou rozšleháme vejce a
vlijeme do polévky a necháme srazit.