Polévka z pusty s plátky salámu

Použité suroviny:

250 g klobásy | 250 g cibule | 200 g moučných brambor | 2 červené paprikové lusky | 2 lžíce oleje | dle
chuti: sůl a pepř | 1 malá feferonka | 1/2 lžičky kmínu | 1/2 lžičky majoránky | 1 lžíce sladké papriky | 2
lžíce rajského protlaku | 3/4 l masového vývaru | 1 lžíce sekané petrželky | 2 lžíce zakysané smetany

Jak recept připravit:

1. Salám nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a brambory oloupeme, paprikové lusky rozpůlíme, vyřízneme
semeník, omyjeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibuli drobně nasekáme.
2. Kolečka klobásy a cibuli osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji, přidáme nakrájené brambory a papriky,
dobře promícháme. Osolíme a opepříme. Přidáme koření a vše ještě krátce opečeme.
3. Vmícháme rajský protlak a přilijeme vývar. Přikryté dusíme asi 30 min.
4. Sekanou petrželku vmícháme do polévky, tu pak rozdělíme do hlubokých talířů, doprostřed dáme 2 lžíce
zakysané smetany a podáváme. Můžeme ještě posypat petrželkou.