Polévka z pohankové lámnky
Použité suroviny:
2 hrsti pohankové lámanky, po kousku mrkve, petržele a celeru, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 4 kuličky
nového koření, 1 kostka slepičího bujonu (není nutné), olej
Jak recept připravit:
Lámanku zalijeme vodou (na jeden díl lámanky 1,5 dílu vody), přivedeme k varu. Po 2 minutách odstavíme a
necháme dojít.
Cibuli a zeleninu nakrájíme na drobno. V hrnci zahřejeme malé množství oleje a všechnu zeleninu na něm
osmahneme. Zalijeme studenou vodou (cca litr), osolíme, přidáme koření a bujón a vaříme. Až je zelenina
měkká, vmícháme do polévky hotovou lámanku a dále už nevaříme. Na talíři ozdobíme zelenou natí (petržel,
pažitka, cibule, ...).