Polévka z fazolí a hovězího masa

Použité suroviny:

500 g hovězího masa na dušení
2 středně velké cibule
80 g slaniny
2 lžíce papriky
2 zelené a 2 červené papriky
2 feferonky
50 g rajčat
300 g předvařených červených fazolí
dle chuti: sůl
4 stroužky česneku
40 g rajčatového protlaku
50 g mouky
100 g paprikové klobásy

Jak recept připravit:

Maso očistíme, nakrájíme na malé kostky nebo nahrubo umeleme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka,
slaninu na kostičky a zpěníme je, přidáme maso a osmahneme. Papriky očistíme, opláchneme a nakrájíme na
kousky, feferonky překrájíme. Do pekáče rozložíme fazole, papriky, feferonky a maso. Osolíme, přidáme
rajčata, oloupaný a rozsekaný česnek, oregano a pekáč přikryjeme. Dusíme 45 minut při 210 °C. Pekáč z trouby
vyjmeme. Protlak a mouku promícháme trošce chladného vývaru, povaříme, přilijeme zbylý vývar, zamícháme,
doplníme klobásou nakrájenou na kolečka, pekáč vložíme zpět do trouby a bez přikrytí dusíme ještě 10 minut.
Hustou polévku ozdobíme lžící smetany, pórkem nebo řízkem cibule a podáváme s chlebem.