Polévka z drobů kuřecích

Použité suroviny:

1 balíček kuřecích drůbků
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
40 g másla
40 g hladké mouky
šálek mléka
1 žloutek
sůl
špetka muškátového květu

Jak recept připravit:

Očištěné drůbky vložíme do studené vody a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme na
hrubém struhadle a dáme vařit do vývaru z drůbků. Mezitím na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli,
zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme jíšku. Zředíme ji vývarem z masa a zeleniny a dobře
provaříme. Maso obereme, nakrájíme na kousky a vložíme do polévky. POlévku osolíme, okořeníme muškátovým
květem a zjemníme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutek.