Polévka z cizrny, zeleniny a krup
Použité suroviny:
200 g malých krup | 80 g cizrny | po 1 mrkvi a cibuli | 2 str. česneku | sůl a pepř | máslo a vývar |
bylinky | chléb
Jak recept připravit:
Kroupy propereme v horké vodě. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Česnek utřeme se solí a pepřem. Mrkev
nastrouháme nahrubo.
Cizrnu namočíme přes noc.
Nabobtnalou cizrnu scedíme, propláchneme a uvaříme v nové studené vodě doměkka. Potom ji scedíme a
necháme okapat.
Na másle orestujeme cibuli, přidáme vyprané okapané kroupy, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Ke konci
vaření, přidáme do polévky nastrouhanou mrkev, okapanou cizrnu a česnek.
Necháme ještě 10 minut povařit a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Polévku ozdobíme bylinkami. Podáváme s chlebem.