Polévka z bažanta
Pokud máte to štěstí, že vám bratranec donesl z lovu bažanta, neváhejte a zkuste tuto polévku.
Ingredience:
- 1 bažant
- 20 g masti
- 1 a ½ l vody
- 1 větší mrkev
- 1 menší pórek
- polovina celeru
- 1 velká cibule
- sůl
- celý pepř
- 2 zrnka jalovce
- bobkový list
- tymián
- 100 g žampionů
- 10 g masti nebo olej
- zelená petrželka
Příprava:
Bažanta očistíme a naporcujeme. Kousky masa pak osmažíme na tuku, zalijeme horkou vodou a pomalu vaříme. Přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, sůl, pepř, jalovce, bobkový list i tymián a vaříme, dokud maso není měkké. Polévku pak přecedíme a do vývaru vložíme z kostí sklizené a pokrájené maso a také pokrájené a udušené žampiony. Po chvíli vaření polévku ještě ochutíme pokrájenou petrželkou.