Polévka z bažanta

Pokud máte to štěstí, že vám bratranec donesl z lovu bažanta, neváhejte a zkuste tuto polévku.

Ingredience:

  • 1 bažant
  • 20 g masti 
  • 1 a ½ l vody 
  • 1 větší mrkev   
  • 1 menší pórek  
  • polovina celeru  
  • 1 velká cibule 
  • sůl   
  • celý pepř  
  • 2 zrnka jalovce 
  • bobkový list   
  • tymián 
  • 100 g žampionů
  • 10 g masti nebo olej
  • zelená petrželka

 

Příprava:
Bažanta očistíme a naporcujeme. Kousky masa pak osmažíme na tuku, zalijeme horkou vodou a pomalu vaříme. Přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, sůl, pepř, jalovce, bobkový list i tymián a vaříme, dokud maso není měkké. Polévku pak přecedíme a do vývaru vložíme z kostí sklizené a pokrájené maso a také pokrájené a udušené žampiony. Po chvíli vaření polévku ještě ochutíme pokrájenou petrželkou.