Polévka s chřestu

INGREDIENCE:
400 g uvařené chřestu,
1/2 l slepičího vývaru nebo jedna kostka slepičího bujónu povařením ve vodě,
40 g hladké mouky,
40 g másla,
1 žloutek,
3 lžíce smetany ke šlehání,
muškátový oříšek a sůl

POSTUP:
Chřest očistíme podle návodu v našem článku. Nakrájíme ji na kousky a vaříme v ½ litru osolené vody. Připravíme si jíšku z másla a mouky. Tu následně zalijeme vývarem z chřestu a přidáme k tomu slepičí vývar (bujón) a vše vaříme spolu. Šlehačku a žloutek smícháme a vlijeme do polévky. Do polévky vložíme již uvařený chřest a dochutíme muškátovým oříškem. Nejlepší je ho trošku nastrouhat na vrh polévky. Pokud třeba tak ještě dosolíme.