Polévka rajská se sladkou košilkou

Použité suroviny:

500 g rajčat | 2 středně velké mrkve | 2 malé cibule | 1 lžička rajského protlaku | 3/4 l zeleninového
vývaru | 2 svazky bazalky | dle chuti: pepř | 4 malá rajčata | 3 lžíce másla

Jak recept připravit:

Rajská jablíčka opláchneme a nakrájíme na kousky. Očistíme a omyjeme mrkev a nahrubo ji nastrouháme.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a připravenou zeleninu na něm asi 10 minut
dusíme. Vmícháme rajčatový protlak, necháme krátce zasmahnout a zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si
mezitím připravili. Polévku vaříme asi 30 minut při střední teplotě a potom ji propasírujeme jemným sítem.
Opereme a osušíme bazalku, pár lístků odložíme stranou na ozdobení a zbytek na jemnou nasekáme. Šlehačku
ušleháme do polotuha a v míháme do ní bazalku. Polévku dochutíme pepřem. Malá rajčata nasekáme na plátky a
prohřejeme v polévce. Tu podáváme v miskách, ozdobenou bazalkou a šlehačkou.