Polévka rajská s pomerančovou kůrou

Použité suroviny:

2 kg rajčat | 2 cibule | 2 lžíce olivového oleje | 1 stroužek česneku | dle chuti: sůl a pepř | 1/4 l
zeleninového vývaru (z kostky) | 1 chemicky neošetřený pomeranč | dle chuti: tabasco, trochu čerstvého
koriandru

Jak recept připravit:

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a na jemno nakrájíme.
Olivový olej rozpálíme ve velkém hrnci. Cibuli v něm ne­cháme zesklovatět. Česnek oloupeme a prolisuje­me k
cibulí. Přidáme k cibuli i rajčata a 3 min. prudce opé­káme. Pořádně osolíme a opepříme. Zalijeme zeleninovým
vývarem a necháme na mírném ohni přikryté 20 min. vařit. Pomeranč omyjeme horkou vodou, ze slupky odřízneme
tenké nudličky, dužinu vymačkáme. Šťávu přidáme do polévky. Rozmixujeme a ochu­tíme tabascem. Podáváme
posypané nudličkami pomerančové kůry a lístky koriandru.