Polévka rajčatová s letní zeleninou

Použité suroviny:

50 g rýže
75 g krájené slaniny
2 středně velké brambory
1 lilek
1 cuketa
4 velké mrkve
1 pórek
1 cibule
1 stroužek česneku
500 g rajčat
1 l instantního vývaru
dle chuti: sůl a pepř
dle chuti: sladká paprika
400 g bílých fazolí
1 svazek petrželky
dle chuti: trochu bazalky

Jak recept připravit:

Rýži povaříme ve vroucí osolené vodě. Zeleninu, cibuli a česnek očistíme a oloupeme. Lilek, cuketu a
cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev nakrájíme na proužky, brambory na kostičky, pórek na kolečka a česnek utřeme
se špetkou soli. Slaninu podusíme.
Rajčata oloupeme a dáme povařit na 20 minut do zeleninového vývaru se zeleninou.
Na posledních 10 minut přidáme do polévky odkapané či umyté fazole a vařenou rýži. Ochutí solí pepřem a
paprikou.
Před podáváním na stůl zdobíme polévku ještě sekanou zelenou petrželkou a bazalkou.