Polévka pórková s vejci
Použité suroviny:
250 ml mléka
100 g pórku
40 g másla
2 vejce
70 g hladké mouky
polévkové koření
sůl
mletý pepř
1 l vody
Jak recept připravit:
Opláchnutý, drobněji nakrájený pórek zalijeme 1/3 dávky vody, mírně osolíme a uvaříme téměř doměkka.
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou
vody, uvedeme do varu, přidáme mletý pepř a odvar z pórku a zvolna vaříme za občasného prošleháni nejméně 20
minut.
Ke konci varu přidáme mléko, polévku přisolíme, krátce povaříme a procedíme. Do procezené polévky vložíme
uvařený pórek, vlijeme rozmíchané vejce, promícháme a velmi krátce povaříme. Hotovou polévku dochutíme
polévkovým kořením.