Polévka pórková s ředkvičkovými výhonky
Použité suroviny:
2 svazečky ředkviček
1 pórek
2 lžíce másla
500 ml zeleninového vývaru
dle chuti: sůl a pepř
2 lžíce zakysané smetany
240 g ředkvičkových výhonků (z mrazícího pultu)
Jak recept připravit:
Ředkvičky i s natí omyjeme, osušíme a asi 3/4 jich nahrubo nasekáme. Zbylé ředkvičky nakrájíme na slabé
tyčinky, zelenou část hrubě rozsekáme.
Pórek očistíme, důkladně opereme a nakrájíme na tenká kolečka.
V hrnci rozpustíme máslo a na něm krátce podusíme pórek, ředkvičky i s nasekanou zelenou natí. Zalijeme
vývarem, ochutíme solí a pepřem. Necháme asi 10 minut povařit.
Polévku rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu. Pórkovou polévku před podáváním obložíme tyčinkami z
ředkviček a výhonky. Pokud se vám nepodaří koupit ředkvičkové výhonky, úspěšně je můžete nahradit některými
jinými, které jsou již na našem trhu k dostání. Velmi hodnotnými jsou sójové klíčky.