Polévka pikantní s krabím masem

Použité suroviny:

1 l kuřecího vývaru, 2 oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata, 2,5 cm nadrobno nakrájeného čerstvého
zázvoru, 1 malá chilli paprička bez semen a nakrájená, 2 lžíce čínského rýžového vína, 1 lžíce rýžového octa,
1 lžička cukru, 1 lžíce kukuřičného cukru, 2 lžíce vody, 180 g bílého krabího masa, sůl a pepř, 2 nakrájené
jarní cibulky na ozdobení polévky.

Jak recept připravit:

Kuřecí vývar nalijeme do velkého hrnce, přidáme rajčata, zázvor, papričku, rýžové víno a rýžový ocet a
cukr. Přivedeme k varu, hrnec přikryjeme pokličkou a polévku zvolna vaříme asi 10 minut. Kukuřičný škrob
smícháme s vodou a vzniklou pastu vmícháme do polévky. Polévku přivedeme za stálého míchání k varu a povaříme
zhruba 2 minuty do mírného zhoustnutí. Do polévky opatrně vmícháme krabí maso a prohřejeme je další asi 2
minuty. Polévku osolíme a opepříme, rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme proužky jarní cibulky a ihned
podáváme.