Polévka nudlová s kuřecím masem

Použité suroviny:

2 kuřecí řízky, 1 mrkev, 1 tenký párek, 1/2 svazku petrželky, 1 1/2 l slepičího vývaru (z kostky) 2 lžíce
citronavé šťávy, na špičku nože strouha­né citronové kůry (chem. neošetř.), na špičku nože šafránu, 250 g
širokých nudlí, sůl, pepř

Jak recept připravit:

Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky silné asi 1 1/2 cm.
Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na ten­ké nudličky. Pórek omyjeme, očistíme a pokrájíme na kolečka.
Petrželku omyjeme, osušíme a nadrob­no posekáme.
Do velkého hrnce nalijeme slepičí vývar, přidá­me citronovou šťávu, kůru a šafrán a uvedeme do varu.
Vložíme nudle a vaříme podle návodu na obalu. Asi 5 - 6 min. před koncem varu přidáme nakrájené kuřecí maso,
mrkev a pórek, nakonec vmícháme petrželku. Polévku podle chuti osolíme a opepříme. Poté ji přelijeme do
polévkové mísy a okamžitě podáváme