Polévka hrášková

Zeleninová polévka, kterou svému tělu dopřejete po zimě potřebné vitamíny, jíška je však zárukou zasycení. Klidně nabídněte i velkým hladošům.

Ingredience:

  • 1 ½ l zeleninového vývaru
  • 200 g hrášku
  • 150 g mrkve
  • 50 g mouky
  • 50 g másla
  • 30 g másla
  • 1 žloutek
  • sůl
  • 150 ml mléka
  • muškátový oříšek

Příprava:
Na menším množství másla udusíme na kolečka pokrájenou mrkev a hrášek. Rozředíme trochou vývaru, osolíme a povaříme. Pak přidáme zbytek zeleninového vývaru, ve kterém jsme předtím rozvařili jíšku připravenou z másla a mouky. Nakonec přidáme nastrouhaný muškátový oříšek i posekanou petrželku. Polévku zjemníme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali žloutek.