Panská polévka
Použité suroviny:
2 pórky | 4-5 velkých stroužků česneku | 300 g naložených nebo čerstvých rajčat | 2 velké brambory | 60 g
oleje | 1 špetka šafránu | dle chuti: sůl a mletý pepř | 1 lžička oregana | 2 kostky hovězího bujónu | dle
potřeby: plátky opečené veky | dle chuti: česnek
Jak recept připravit:
Omytý a očištěný pórek nakrájíme na tenké plátky. Naložená rajčata vyjmeme z konzervy a necháme okapat.
Čerstvá rajčata krátce protáhneme vařící vodou, opláchneme studenou a oloupeme. Oloupaný česnek prolisuje.
Oloupané brambory nakrájíme na malíček silné plátky. Na rozpáleném oleji v prostorném hrnci osmahneme pórek s
česnekem, přidáme rajčata, brambory, krátce opečeme zalijeme litrem vody, přidáme bujón, osolíme, opepříme a
volně vaříme asi půl hodiny. Plátky bílé veky opečeme a posypeme trochou prolisovaného česneku, vložíme do
polévky a podáváme.