Ostrá zelňačka s česnekem

Použité suroviny:

500 g kysaného zelí
podle potřeby 1 lžička cukru
sůl
50 g hladké mouky
40 g sádla
sladká mletá červená paprika
kmín
česnek
150 g klobásy
10 g oleje
150 g brambor

Jak recept připravit:

Kysané zelí propláchneme,zalijeme vodou,osolíme a přidáme kmín.Je-li zelí příliš kyselé,přidáme lžičku
cukru a vaříme asi půl hodinky doměkka.Brambory oloupeme,nakrájíme na kostky a uvaříme zvlášť.
Z tuku a hladké mouky připravíme jíšku,kterou rozředíme vodou a vlijeme ji do polévky.Polévku můžeme
místo jíšky zahustit nastrouhaným syrovým bramborem,nebo můžeme použít i jíšku hotovou granulovanou.
Klobásu nakrájíme na kolečka a opečeme na oleji,do kterého těsně před koncem přisypeme mletou papriku.Ta
se v tuku lépe rozpustí.Klobásu ihned přidáme do polévky,aby se paprika nepřepálila.
Před podáváním přidáme do polévky prolisovaný česnek a podle chuti dosolíme.