Maďarské halaszlé

Maďarská pochoutka z masa sladkovodních ryb, mírně pálivá, jejíž neodolá žádný host z ciziny.

Ingredience:

  • 1 kg rybího masa
  • 120 g cibule
  • 1 a ½ l vody
  • 2 lžičky červené pálivé papriky
  • 2 zelené papriky
  • 4 zralé rajčata
  • sůl

 

Příprava:
Pro přípravu maďarského halászlé můžeme použít maso z více druhů sladkovodních ryb (kapr, candát, štika, pstruh). Očištěné a vykuchané ryby pokrájíme na menší kousky, jikry nebo mlíčí osolíme a necháme položené na talíři. Očištěnou a nadrobno posekanou cibuli zalijeme vodou a pak přidáme rybí maso, pokrájené zelené papriky, mletou červenou papriku i sůl a pomalu vaříme. Když ingredience změknou, přidáme mlíčí nebo jikry a pokrájené rajčata. Po 15 minutách vaření je rybí polévka hotová.