Luštěninová polévka

Použité suroviny:

200 g různých luštěnin (fazole, čočka, hrách) | 1,25 l vody | 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel,
celer) | 30 g sádla nebo oleje | 4 mladé póry | 30 g hladké mouky | 40 g krupek | dle chuti: mletý pepř | dle
chuti: zelená petrželová nať | dle potřeby: chléb

Jak recept připravit:

Luštěniny den předem namočím do studené vody. Druhý den přidám očištěnou mrkev, petržel, celer uvařím
doměka a rozmixuji prolisuji sítem. Ze sádla, nakrájených pórů a mouky připravím jíšku a zamíchám do polévky.
Přidám krupky, mletý pepř a uvařím doměka. Podávám s drobně nakrájenou zelenou petrželovou natí a s opečenými
kostičkami chleba.