Kvasnicové knedlíčky v nudlové polévce

Použité suroviny:

Na knedlíčky
15 dkg kvasnic, lžíce oleje
Vejce, sůl, pepř,
Strouhanka, hladká mouka
Dva stroužky česneku, 5 dkg loveckého salámu, proužek slaniny
Polévka
Kořenová zelenina – petržel, mrkev, celer,
Pórek, malá cibule
Domácí nudle
Bylinky - libeček, petrželová nať, šnitlík ...
Máslo
Hrstička bílých hub
Hovězí kost
Sůl, pepř, masox nebo podravka

Jak recept připravit:

Knedlíčky:
Kvasnice upražíme na lžíci oleje do hněda. Umeleme česnek, lovečák a špek. l vejce. Vše smícháme se
strouhankou a hladkou moukou v poměru 3 díly strouhanky na 1 díl mouky. Čím více mouky, tím jsou knedlíčky
tužší a drží pohromadě. Osolit a opepřit mletým barevným pepřem. Z tuhé směsi uděláme knedlíčky velikosti
vlašského ořechu a necháme uležet do druhého dne.
Polévka:
Vaříme kosti s kořenovou zeleninou s cibulí a houbami. Mrkev nakrájíme do polévky. Kost, cibuli, petržel
a celer vyhodit. Přidat podravaku nebo masox, sůl, pepř. Pak dáme knedlíčky, několik proužků pórku a vaříme
10 min. Pak nudle, které předtím upražíme na másle dozlatohněda. Bylinky. Povařit 2 min.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus