Kuřecí dietní polévka

Jemný masový vývar i pro méně zkušené kuchaře, vhodný i pro rekonvalescenty a lidi s citlivým trávicím systémem.

Ingredience:

  • 1 kuře
  • 2 l vody
  • 250 g kořenové zeleniny
  • 30 g pórku
  • zelená petrželka
  • sůl

Příprava:
Umyté kuře dáme do studené vody a vaříme do poloměkka. Pak už můžeme přidat očištěnou zeleninu pokrájenou na nudličky a pórek pokrájený na kolečka. Osolíme a vaříme, dokud maso nezměkne. Kuře pak vybereme, vykostíme, nakrájíme na menší kousky, vložíme zpět do polévky a ještě povaříme. Pokud chceme mít polévku hustší, zavaříme do ní malé flíčky nebo tenké nudličky a vhodnou zavářky může být případně i zelenina uvařená v polévce a nakrájená na menší kousky.