Kapustová polévka s klobásou

Použité suroviny:

Klobásy 2 ks
Kapusta 200 g
Brambory 2 ks
Špek 50 g
Mouka hladká 2 lžíce
Kmín 1 lžička
Kostka masox a dle chuti pepř a dle chuti ocet 1 ks
Stroužky česnek 4 ks
Špetka sůl 1 ks

Jak recept připravit:

Do kastrolu dáme nakrájenou kapustu a spaříme ji vroucí vodou. Přidáme brambory nakrájené na kostky,
klobásu‚ masox a kmín a dáme vařit.
Až vše změkne‚ v druhém kastrolu si rozškvaříme špek nakrájený na drobné kostičky. Poté přidáme mouku‚
opražíme, zalijeme trochou studené vody a prošleháme metličkou.
Uvařenou kapustu s bramborami a klobásou přelijeme do hrnce se špekem. Necháme ještě asi 10 minut
provařit‚ pak dochutíme pepřem‚ octem a třeným česnekem.Podle potřeby ještě přisolíme nebo použijeme
polévkové koření. Tuto hutnou polévku můžeme podávat s pečivem klidně jako hlavní chod.