Houbačka
Ingredience:
- 100 g čerstvých hub
- 40 g cibule
- 40 g másla nebo oleje
- 200 g kořenové zeleniny
- 1 lžička mleté červené papriky, 1 a ½ l vody
- zralý rajče
- zelená paprika
- mletý pepř a sůl
Příprava:
Na tuku osmažíme očištěnou a nadrobno pokrájenou cibuli. Potom přidáme očištěné a pokrájené houby a dusíme je při mírné teplotě. Očištěnou zeleninu pokrájíme na kostičky, přidáme k houbové směsi a dále spolu dusíme. Pak přidáme lžičku mleté červené papriky, zamícháme a zalijeme vodou. Do hrnce ještě vložíme nakrájenou papriku a rajče, osolíme i opepříme a ještě spolu dovaříme, dokud zelenina nezměkne. Polévku můžeme podávat se zavařenou drobenkou.