Houbačka

 Ingredience:

  • 100 g čerstvých hub
  • 40 g cibule
  • 40 g másla nebo oleje
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 1 lžička mleté ​​červené papriky, 1 a ½ l vody
  • zralý rajče
  • zelená paprika
  • mletý pepř a sůl

Příprava:
Na tuku osmažíme očištěnou a nadrobno pokrájenou cibuli. Potom přidáme očištěné a pokrájené houby a dusíme je při mírné teplotě. Očištěnou zeleninu pokrájíme na kostičky, přidáme k houbové směsi a dále spolu dusíme. Pak přidáme lžičku mleté ​​červené papriky, zamícháme a zalijeme vodou.   Do hrnce ještě vložíme nakrájenou papriku a rajče, osolíme i opepříme a ještě spolu dovaříme, dokud zelenina nezměkne. Polévku můžeme podávat se zavařenou drobenkou.