Fazole v rajské polévce

Použité suroviny:

250 g bílých menších fazolí, 1 malý rajský protlak, bazalka, 2 zeleninové bujóny, majoránka, 100 g salámu
gothaj, 1 mrkev, 1 velká cibule, 8 stroužků česneku, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 3 bobkové
listy, šťáva z 1/2 citronu, 1 lžička cukru, olivový olej, sůl, pažitka.

Jak recept připravit:

Fazolky namočené přes noc dáme vařit, ne úplně do měkka. V hrnci s olejem osmažíme nakrájenou cibuli,
přidáme nakrájenou mrkev na malé kousky, zasypeme bazalkou, přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a česnek
na plátky, chvíli restujeme. Pak přidáme nedovařené fazole i s vodou ve které se vařily, přidáme rajčatový
protlak, citronovou šťávu, cukr, pokrájený salám a vhodíme zeleninové bujony. Vaříme dokud fazole úplně
nezměknou a dáme majoránku. Polévka je dost hustá, ale může se ještě zahustit instantní světlou jíškou a
vhodíme nakrájenou pažitku.