Drožďová polévka

Použité suroviny:

1 l vývaru
100 g kořenové zeleniny
petrželka
masox
sůl
KNEDLÍČKY:
60 g droždí (stačí i kostička - 42g)
20 g tuku
kousek cibule
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
petrželka
1-2 lžíce strouhanky

Jak recept připravit:

Do hrnku si dáme na jemno nasekanou cibulku, zpěníme, přidáme rozdrobené droždí, osmahneme a sejmeme a z
plotny.
Vmícháme rozšlehané vejce, mouku, pepř, sůl a jemně nasekanou petrželku.
Zahustíme strouhankou, aby vznikla tuhá hmota.
Zeleninu nakrájíme na kostičky, uvaříme témeř doměkka ve vývaru, osolíme, ochutíme masoxem a zavaříme
knedlíčky. Vaříme asi 4 minuty.
Sypeme petrželkou.