Česneková polévka s pěnou
Použité suroviny:
80 g mladého česneku
40 ml olivový olej
40 g šalotky
3 lžíce bílého vermutu
750 ml slepičí bujón
250 ml bílého vína
1 majonéza Yofresh
dle chuti: sůl a pepř
Zdobení:
4 plátky toustového chleba
3 lžíce olivový olej
8 stroužků mladého česneku
dle chuti: petrželka
3 lžíce Rama Cremefine na šlehání
Jak recept připravit:
Česnek a šalotku nadrobno nakrájíme. V hrnci rozpálíme olivový olej, na němž česnek a šalotku osmahneme.
Podlijeme vermutem, bílým vínem a vývarem, podle chuti osolíme a opepříme. Krátce povaříme, poté vmícháme
Yofresh a vše rozmixujeme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vložku do polévky připravíme tak, že
toustový chléb zbavíme kůrky a nakrájíme ho na trojúhelníky. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky chleba na něm
opečeme z obou stran dozlatova. Stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky a opečeme dozlatova na stejné
pánvi. Do polévky přidáme smetanu a vyšleháme. Polévku rozdělíme do talířů a zdobíme zelenou petrželkou,
opečenými kousky chleba a česneku.