Bramboračka s provensálským kořením

Použité suroviny:

500g brambor
1 fenykl
1 cibuli
3 stroužky česneku
5 lžic olivového oleje
2 snítky tymiánu
1/2 lžičky semínek fenyklu
špetka šafránu
800ml vývaru
400g loupaných rajčat z konzervy
200ml bílého vína
sůl
pepř
2 plátky chleba
40g parmazánu
1 pomeranč

Jak recept připravit:

Oloupané brambory nakrájíme na kostky.
fenykl očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek nadrobno.
Fenykl a brambory orestujeme na oleji, přidáme cibuli, česnek, tymián, semínka, šafrán. Zalijeme vývarem
a vaříme 10 minut.
Rajčata nakrájíme na kousky a spolu s vínem přidáme do polévky, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut.
Chleby nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme dozlatova. Sýr nastrouháme.
Z kůry pomeranče nastrouháme nudličky.
Polévku dáme do talířů s pomerančovou kůrou a podáváme se sýrem a krutonky.