Zastudena dort s ovocem
Použité suroviny:
2 balíčky vanilkového pudingu
2 balíčky piškotů
4 lžíce cukru krupice
0,5l mléka
500g jihočeského tvarohu
pomeranč, ananas, mandarinka, kiwi, jahoda
šlehačka
turecká káva, rum
Jak recept připravit:
Podle návodu uvaříme hustší puding. Ještě do horkého pudingu zašleháme tvaroh, vznikne nám hmota, kterou
budeme potírat piškoty.
Na dno dortové formy naskládáme piškoty, které namáčíme do silné turecké kávy. Místo kávy můžeme piškoty
pokapat rumem, záleží na tom, čemu dáváme přednost.
Na piškoty klademe ovoce. Další vrstvu nepečeného dortu tvoří hmota z pudingu a tvarohu (asi polovina
množství). Poté naskládáme znovu piškoty, ovoce a nakonec zbytek krému.
Takto připravený dezert zakryjeme alobalem nebo potravinovou fólií a dáme ztuhnout do lednice.
Po ztuhnutí krájíme dort na kousky, zdobíme šlehačkou a ovocem.